Tratament bazine ape uzate

In scopul protejarii sanatatii populatiei si a mediului, evacuarea si descarcarea in receptorii naturali a apelor uzate orasenesti si industriale cu continut de substante poluante se face in conditiile respectarii prevederilor legislatiei si normativelor in vigoare.Normativele au drept scop stabilirea conditiilor generale de calitate a tuturor categoriilor de ape uzate,inainte de evacuarea acestora in receptorii naturali precum a valorilor limita admisibile ale principalilor indicatori de calitate ai acestor ape.

Conform hotararii nr 352/2005 privind modificarea si completarea hg 188/2002 pentru aprobarea unor norme privind conditiile de descarcare in mediul acvatic apelor uzate, printr-un proces fizic/chimic care implica decantarea materiilor in suspensie sau prin alte procedee in care CBO al apelor uzate influente este redus cu cel putin 20%, iar materiile in suspensie cu cel putin 50%.Epurarea apelor uzate prin acest proces permite receptorilor sa intruneasca obiectivele relevante in calitate prevazute in normele tehnice si in avizele si autorizatiile de gospodarire a apelor in vigoare.

Apele uzate nu pot fi evacuate in receptorii naturali fara sa fie supuse unei epurari corespunzatoare si anume:
A: epurarea tertiara – pentru toate evacuarile ce provin din aglomerari umane cu peste 10.000L.E.
B: epurare biologica – pentru toate evacuarile ce provin din aglomerari umane cuprinse intre 2000-10.000L.E.

Avand in vedere prevederile art 5 din hotarare prin care intregul teritoriu al Romaniei este desemnat ca zona sensibila in agromerarile umane, trebuie sa se asigure colectarea apelor uzate urbane si epurarea lor avansata la nivel de treapta tertiara pentru indepartarea azotului si fosforului inainte de evacuarea in receptorii naturali.

Unitatile industriale apartinand sectoarelor industriale agroalimentare si socio economice trebuie sa asigure colectarea si epurarea corespunzatoare a apelor uzate inainte de evacuarea in receptorii naturali pana la data de 1 Ianuarie 2007.

Detinatorii de locuinte individuale sau colective or de incinte in care se desfasoara activitati socio economice ale caror ape uzate nu pot fi epurate separat, au obligatia sa execute tratamente pentru aducerea in indicatorii de calitate conform legislatiei in vigoare.
Restrictii privind evacuarea apelor uzate in retelele de canalizare a localitatilor sau direct in statiile de epurare.

Apele uzate care se evacueaza in retelele de canalizare ale localitatilor sau direct in statiile de epurare nu trebuie sa contina:
1. materii in suspensie, in cantitati si dimensiuni care pot constitui un factor activ de erodare a canalelor care pot provoca depuneri sau care pot stanjeni curgerea normala
2. substante cu o agresivitate chimica asupra materialelor din care sunt realizate retelele de canalizare, echipamentele si conductele din statiile de epurare a apelor uzate
3. susbstante de orice natura care plutitoare sau dizolvate in stare coloidala sau de suspensie pot stanjeni exploatarea normala a canalelor si statiilor de epurare a apelor uzate
4. susbstante toxice sau nocive care singure sau in amestec cu apa din canalizare pot pune in pericol personalul de exploatare a retelei de canalizare si a statiei de epurare
5. substante care singure sau in amestec cu apa din canalizare pot degaja mirosuri ce contribuie la poluarea mediului
6. substante organice greu biodegradabile

Societatea noastra dispune de solutii in concordanta cu legislatia in vigoare.

Echipamente purificare aer

O alta solutie in vederea purificarii aerului, unde nu se adapteaza cabina pentru fumat, sunt echipamentele pentru purificat aerul, mobile sau incastrabile in perete sau plafon, tip Grace Media Max si Vision Air.

 • Grace Media Max este un echipament de tip mobil (se poate pozitiona oriunde in camera).

Acest tip de echipament pe langa faptul ca indeparteaza mirosul si fumul de tigara are capacitatea de a filtra si polenul, microorganismele si alte particule foarte fine ceea ce duce si la eliminarea alergiilor
– dimensiuni – 850 x 380 x 290 mm
– greutate – 13 kg
– spatiu – pana la 90 m³
– aer circulat – 395 m³/h
– alimentare – 230 V/50 Hz ; 115V/60 Hz
– putere – 60 W
– viteze – 3
– culori – 7

Filtrele se schimba functie de mediul in care se afla echipamentul (de la concentratii moderate de fum de tigara pana la concentratii f. mari de fum de tigara)
Grace Media Max este un echipament foarte simplu de folosit.

 • Vision Air Media Max este prezentat in 2 tipuri dimensionale si se poate utiliza prin montaj pe tavan sau poate fi de tip mobil prin aplicarea pe un suport.

A. Vision Air Media Max 1.
dimensiuni – 630 x 620 x 290 mmechipamente-aerisire1
greutate – 14 kg
spatiu – pana la 225 m³
aer circulat – 1000 m³/h
alimentare – 230 V/50 Hz ; 115V/60 Hz
putere – 22 W
viteze – 4
culori – alb

B. Vision Air Media Max 2.
dimensiuni – 630 x 1050 x 290 mmechipamente-aerisire2
greutate – 24 kg
spatiu – pana la 450 m³
aer circulat – 2000 m³/h
alimentare – 230 V/50 Hz ; 115V/60 Hz
putere – 44 W
viteze – 4
culori – alb

Acest tip de echipament include un prefiltru, un filtru mediamax (din hartie) si un filtru de carbon (sau cate doua din fiecare, dupa caz).
Vision Air se mai poate prezenta si in varianta in care filtrul mediamax (din hartie) este inlocuit cu un filtru electrostatic.
Acest filtrul este bazat pe sarcina statica (electrica). Particulele cu aceeasi sarcina (pozitiva sau negativa) se resping intre ele, pe cand particulele de sarcini opuse se atrag.
Aerul poluat va trece prima data printr-o zona ionizata care este incarcata la 8000 V. Aceasta va da energie pozitiva catre agentii poluanti. Apoi aerul trece intr-un colector care strange agentii poluanti.

Vision Air ElectroMax 1
– dimensiuni – 630 x 620 x 290 mm
– greutate – 16,5 kgechipamente-aerisire3
– spatiu – pana la 300 m³
– aer circulat – 1150 m³/h
– alimentare – 230 V/50 Hz ; 115V/60 Hz
– putere – 22 W
– viteze – 4
– culori – alb

Vision Air ElectroMax 2
– dimensiuni – 630 x 1050 x 290 mm
– greutate – 32,5 kgechipamente-aerisire4
– spatiu – pana la 600 m³
– aer circulat – 2300 m³/h
– alimentare – 230 V/50 Hz ; 115V/60 Hz
– putere – 200 W
– viteze – 4
– culori – alb

Oferta comercială a echipamentelor Vision Air este urmatoarea :

– Grace Media Max
Vision Air Media Max 1
Vision Air Media Max 2

– Vision Air ElectroMax 1
Vision Air ElectroMax 2

Pentru cazul in care se doreste ca echipamentele Vision Air sa fie mobile, stativele pe care se vor monta acestea au preturi cuprinse intre 30 si 92 Euro, functie de tipul de echipament la care se va monta.
Preţurile nu au TVA-ul inclus si se vor plati la cursul BNR din data facturarii.

Oferta include :
– transportul la sediul beneficiarului
– montajul si punerea în funcţiune a echipamentelor

COMPREST DINAMIC SERV va ofera solutii simple, eficiente si in concordanta cu legislatia in vigoare.

Incalzire pardoseala

Sistemele DEVI de incalzire in pardoseala sunt alcatuite din cabluri incalzitoare – deviflexTM sau covorase incalzitoare – devimatTM, termostate pentru reglarea temperaturilor – deviregTM si accesorii pentru instalare. Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi conectate la retea folosind solutiile de conectare la retea devicomTM.

Datorita fenomenului binecunoscut de ridicare a caldurii, sistemele traditionale trimit curenti calzi catre tavan care se vor intoarce la nivelul pardoselii avand o temperatura scazuta, creand astfel o senzatie neplacuta. Sistemul DEVI de incalzire in pardosela conduce la o distributie uniforma a temperaturii, un climat interior confortabil si un minim de curenti de aer. in acelasi timp, lipsa radiatoarelor si a tevilor ofera oportunitati nelimitate de decorare si mobilare.

Cablurile electrice incalzitoare si covorasele incalzitoare, au capacitatea de a fi cele mai durabile sisteme de incalzire cunoscute pana in prezent (durata de viata pana la 100 de ani). Sistemul de incalzire al podelei este invizibil si prin asigurarea temperaturii uniforme pe toata suprafata pardoselii incalzite se obtine un grad de confort net superior fata de sistemul clasic de incalzire cu radiatoare si totodata o economie in functionare de 20%-30% prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii si a celei de ambient cu ajutorul termostatelor.

Prin sistemul de incalzire prin pardoseala se obtin 24-25 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului; rezulta de aici un consum de energie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare.

Aplicatiile incalzirii electrice sunt nenumarate:

 • incalzire electrica prin pardoseala
 • topirea ghetii si a zapezii
 • dezghetarea drumurilor si a trotuarelor
 • dezghetarea scarilor exterioare
 • dezghetarea platformelor de incarcare
 • sisteme de incalzire pentru agricultura
 • protejarea podelelor impotriva condensului
 • aplicatii pentru acoperisuri
 • protejarea antenelor si a cablurilor
 • protejarea usilor si a portilor
 • protejarea la inghet a sistemelor de drenaj a apei
 • protejarea sistemelor de rezervoare impotriva inghetului
 • dezghetarea solului
 • incalzirea conductelor
 • incalzirea grajdurilor
 • incalzirea subterana a terenurilor de sport

Curatare hote industriale

Operatiunile executate la curatare sunt:

– scoaterea grilelor sau a sitelor de filtrare
– introducerea lor intr-o solutie speciala de degresare
– spalarea lor cu hidrocuratorul cu solutie
– aplicarea prin pulverizare de solutie antibactericida si antifungicida
– curatarea cu solutie pentru inox a suprafetei interioare si exterioare a hotei
– curatarea tubulaturii cat permite
– montarea grilelor sau a sitelor de filtrare inapoi pe suport